lördag 29 juni 2013

En förmiddag i familjen på landets liv

När de där lördagspromenerande människorna gick förbi det gråa huset i morse, så kunde de nog ana att allt inte var som det brukar vara klockan åtta en lördags morgon.
Här var rullgardinerna nerdragna, hunden sov, hårbollarna undrade nog varför inte maten fylldes på (de tänker bara på sig själva).
Pappan i huset låg som en kung i tvillingarnas rum i en stor 105 säng, dottern låg utslagen jämte mamman (efter att varit uppe alldeles för sent kvällen innan). Mamman, ja hon låg i en obeskrivlig ställning i sin säng och hade äntligen lyckats somna efter någon timmas vakenhet.

Familjen vaknade 09.00. Mamman och dottern stirrar upp för att inte missa sommarlovsmorgon. Pappan förvånar och studsar upp, och tar med sig hunden på långpromenad.

Klockan 10.30 sitter familjen och käkar frukost. Mamman försöker intala sig att det är en skön morgon med ingen stress. Dock kan inte tanken om att man har missat en halvdag, gå förbi henne.

Alla ska duscha/bada. Dottern bubblar i karet. Mamman försöker skrubba sina kroppsdelar. Hon ger dock upp försöket att fila fötterna. Pappan och mamman byter plats.
Mamman smörjer in magen med mandelolja. Börjar sedan klippa polisongerna. Allt hår fastnar på magen (med gravidmage hamnar inte håret i handfatet).
Dottern leker skägg med skummet.
Pappan duschar. Mamman knackar på pappan.
Mamman lutar in magen till pappan som ska duscha av den gigantiska magen. Mammans trosor blir dyngsura och pappan börjar få liten uns av klaustrofobi i duschen av att magen känns som den övertar hela duschen.

Mamman inser nu hur detta ser ut och bryter ihop fullständigt.
Dottern är fortfarande mitt uppe i sitt men börjar undra lite vad som händer med mamman.
Mamman har i dessa tider svårt för att skratta och undviker gärna detta. Dels är hon rädd för att kissa på sig. Dels kommer det ut ett annorlunda ljud än vanligt. Ljudet går liksom nästan över till ett kvidande lipljud som mamman frenetiskt försöker svälja. Inte alls ovanligt att tårarna kommer också. Samt att sammandragningarna börjar kännas.

I detta skede känner nu mamman att hon akut måst göra nummer två. Tvåan som hon inte gjort på flera dagar utan det har bara kommit ut luft som gjort familjen illamående.
Mamman kan inte går ner för då är det för sent.
Pappan kastar sig ut blöt om kroppen.
Dottern får panik i karet men hinner inte ut då hon har skum över hela sig.
Mamman öppnar fönstret så mycket det går.
Dottern gör allt för att inte kräkas i badet. Ner med näsan i vattnet.

Mamman sitter och skrattar hysteriskt och önskar inget hellre än en annan situation. Men är ändå nöjd över att äntligen fått göra tvåan.
Dottern överlever.
Pappan kan så småningom komma in och torka dottern medan mamman försöker ta på sig kläderna. Hon ser också små svarta/gråa hårstrån på magen och inser att duschen inte hjälpte. Speciellt inte med mandelolja som smörjdes in innan håret klipptes av.

Klockan är nu 12.00

Hela familjen hoppar glatt in i bilen för att åka till stan. De ser grannhästen sitta fast i grimman. Kör över till grannen. Grannpöjken hälsar på dottern som genast hoppar ut och vill inte alls hänga med till stan.

Mamman och pappan reser till stan själva. En hel förmiddag har försvunnit. Men vem behöver inte sådana dagar ibland?

1 kommentar:

  1. Åh JÄKLAR vad jag skrattar! Detta gjorde min dag, du är för UNDERBAR! :D Vilken scenarium :) Ha en jättebra eftermiddag <3

    SvaraRadera