fredag 3 maj 2013

Älskade dotter

Det är så svårt att föreställa sig att huset ska utökas med två nya människor. Nya människor som kommer bo in sig här. De kommer ha en given plats i sin säng, de kommer så småningom ha tandborstar bland våra tre. Handdukar kommer det hänga 5 stycken i badrummet. Det kommer finnas fler skor i hallen.
Allt det där som blir när en familj blir större.
Det är svårt att ta in. Samtidigt som det är självklart. Och man längtar ihjäl sig till de nya människorna kommer till vår lilla värld här i huset. Två människor som ska göra plats i mammans och pappans hjärtan. Fast på ett sätt har de redan gjort det.
En storasyster som väntar på sina syskon, finns redan i huset. Hon har bott in sig ordentligt. I fyra år. Hon har säkert många tankar om de nya människorna. Vissa tankar kommer fram och vi svarar. De andra tankarna kan vi aldrig veta något om. Storasystern som har ett hjärta som slår för djur, blommor, spring i benen, sagor, pennor, papper, synålar, bollar, människor i hennes närhet. Snart även för sina småsyskon son hon längtar efter. Hon vill mata dem, borsta deras tänder, lära dem cykla, lära dem träna Lexi. Ja allt hon kan. Hon kan mycket. Det största hon kommer ge är sin kärlek.
Det kommer en ny tid älskade tös. Som vi ska möta tillsammans. Du, mamma, pappa och de nya människorna. Vi ska bli fem.
Hur konstigt det än kommer kännas med dina syskon. Roligt. Jobbigt. Skrikigt. Glädje. Så kommer mammas och pappas hjärta alltid rymma dig. Vår älskade lilla tös som gör vårt liv helt fantastiskt. Glöm aldrig det.

1 kommentar: